![Dr. Cynthia Thomson](http://azcc.arizona.edu/sites/azcc.arizona.edu/files/imagecache/profile_teaser/profilepics/Thomson_produce_LR.jpg)
Dit betrof 161.808 postmenopauzale vrouwen die bij inclusie (onder meer) informatie over hun voedingsgewoonten verstrekten door het beantwoorden van een voedselfrequentievragenlijst. Tijdens de follow-up van 1995 tot 2012 werd bij 636 deelneemsters ovariumkanker gediagnostiseerd. De kwaliteit van de voeding bleek invers geassocieerd te zijn met de all-cause mortaliteit na de diagnose ovariumkanker: HR voor hoogste versus laagste tertiel van de voedingskwaliteit 0,73; p for trend 0,03). Het effect was het sterkst voor vrouwen met een middelomtrek kleiner dan 88 cm zonder geschiedenis van diabetes (HR 0,73). Fysieke activiteit had geen invloed op de associatie tussen voedingskwaliteit en overleving.
1.Thomson CA, Crane TE, Wertheim BC et al. Diet quality and survival after ovarian cancer: results from the Women’s Health Initiative. J Natl Cancer Inst 2014; epub ahead of print