Logo Jan Blom
Login

Oncologisch onderzoek.nl

Carcinogeniteit van consumptie van rood en bewerkt vlees

(0)2015-10-26 14:47   ( Nieuws )

Tags

IARC  

Eerder deze maand riep het IARC 22 wetenschappers uit tien landen bijeen om de carcinogeniteit van consumptie van rood vlees en bewerkt vlees te evalueren. De conclusies van de bijeenkomst zullen worden gepubliceerd in de IARC Monographs. De onderzoekers komen vandaag in Lancet Oncology met een voorpublicatie. Op basis van uitkomsten van meer dan achthonderd epidemiologische studies en mechanistische aanwijzingen noemt de werkgroep consumptie van bewerkt vlees 'carcinogenic to humans (Group 1)' en consumptie van rood vlees 'probably carcinogenic to humans (Group 2A)'. Consumptie van bewerkt vlees resulteert in verhoogd risico van colorectaalcarcinoom. Consumptie van rood vlees is geassocieerd met colorectaal-, pancreas-, en prostaatcarcinoom, aldus de onderzoekers.

Commentaren


Reageren op dit artikel is mogelijk na registratie.  (Login)

Nog geen commentaren