
De chemotherapie-arm van AURELIA had 182 deelneemsters, van wie er 72 na progressie met bevacizumab behandeld werden (40%) en 160 niet ingingen op het aanbod van bevacizumab-behandeling (60%). Er waren geen significante verschillen tussen deze beide groepen in patiënt- en ziektekenmerken bij aanvang van AURELIA, en evenmin bij progressie van de ziekte. Vergeleken met de patiënten die nooit bevacizumab kregen was het risico van overlijden significant lager in de oorspronkelijke bevacizumab-plus-chemotherapie arm van de studie (HR 0,68; 95%-bti 0,52-0,90), en eveneens in de groep patiënten die na progressie bevacizumab kregen (HR 0,60; 95%-bti 0,43-0,86). De tolerabiliteit van bevacizumab was na progressie vergelijkbaar met de tolerabiliteit van upfront bevacizumab.
De onderzoekers concluderen dat bevacizumab na progressie in de chemotherapie-arm van AURELIA resulteerde in verbetering van de OS, en dat de oorspronkelijk gepubliceerde OS-analyse verstoord kan zijn door gebruik van bevacizumab na progressie.
1.Bamias A, Gibbs E, Khoon Lee C et al. Bevacizumab with or after chemotherapy for platinum-resistant recurrent ovarian cancer: exploratory analyses of the AURELIA trial. Ann Oncol 2017; epub ahead of print