Logo Jan Blom
Login

Oncologisch onderzoek.nl

Economische evaluatie van toevoeing van tamilogene laherparepvec aan ipilimumab voor gevorderd niet-resectabel melanoom

(0)2018-11-23 15:03   ( Nieuws )

Prof. Ivo AbrahamTamilogene laherparepvec (T-VEC) is een genetisch gemodificeerd oncolytisch HSV-1 virus voor intratumorale injectie. Eerder dit jaar werd een gerandomiseerde fase 2-studie gepubliceerd van T-VEC plus ipilimumab versus alleen ipilimumab voor gevorderd niet-resectabel melanoom. De studie vond geen statistisch significant effect van toevoeging van T-VEC aan ipilimumab op progressievrije overleving maar wel op ORR (38,8% versus 18,0%). Prof. Ivo Abraham (University of Arizona, Tucson) en collega’s hebben op basis van resultaten van de studie een analyse uitgevoerd van de kosteneffectiviteit van de behandeling. Ze publiceren de analyse online in JAMA Dermatology.1

De onderzoekers berekenden in een Markov model de kosten die geassocieerd zijn met verbetering van de PFS of ORR door toevoeging van T-VEC aan ipilimumab. De analyse laat zien dat de extra kosten van het bereiken van één extra progressievrij levensjaar door toevoeging van T-VEC aan ipilimumab uitkomen op $ 1.481.208,- (2017 US dollars). De extra kosten van het bereiken van objectieve respons in één additionele patiënt komen uit op $ 1.653.062,-.

De onderzoekers concluderen dat toevoeging van T-VEC aan ipilimumab voor gevorderd niet-resectabel melanoom een geringe kans heeft om op bevolkingsniveau als kosteneffectief te worden beoordeeld.

1.Almutairi AR, Alkhatib NS, Oh M et al. Economic evaluation of tamilogene laherparepvec plus ipilimumab combination therapy vs ipilimumab monotherapy in patients with advanced unresectable melanoma. JAMA Dermatol 2018; epub ahead of print

Summary: An economic evaluation of addition of tamilogene laherparepvec to ipilimumab for advanced unresectable melanoma found that the cost to gain 1 additional progression-free life-year is about $ 1.48 million, and the cost to have 1 additional patient attain objective response is about $1.65 million (2017 US dollars).

Commentaren


Reageren op dit artikel is mogelijk na registratie.  (Login)

Nog geen commentaren