Logo Jan Blom
Login

Oncologisch onderzoek.nl

Fase 1-2 studie van adagrasib voor gevorderde solide tumoren met KRAS G12C-mutatie


Dr. Melissa JohnsonKRAS is een belangrijke mediator van een signaalcascade die celgroei en proliferatie bevordert. Het KRAS-gen is in veel maligniteiten gemuteerd. De KRAS G12C-mutatie is gezien in 3-4% van de CRCs, in 2% van de PDACs, en in lagere percentages van andere solide tumoren. Adagrasib is een covalente remmer van G12C-gemuteerd KRAS. De multicenter multicohort fase 1-2 studie KRYSTAL-1 evalueert adagrasib voor gevorderde/metastatische maligniteiten met KRAS G12C-mutatie. Dr. Melissa Johnson (Sarah Cannon Research Institute, Nashville TN) presenteerde resultaten van het solide-tumorencohort van de studie op de virtuele meeting van EORTC-NCI-AACR.1

Per 30 augustus 2020 had het cohort 31 patiënten met eerder-behandeld gevorderde ziekte geïncludeerd (14 mannen en 17 vrouwen; mediane leeftijd 63 jaar, range 25-80; 24 CRC en 7 other tumors; 29%/71% ECOG performance status 0/1). De patiënten kregen adagrasib 600 mg tweemaal daags. De meest-gerapporteerde treatment-related adverse events waren diarree (58% van de patiënten), misselijkheid (52%), vermoeidheid (42%), en braken (36%). Objectieve respons werd gezien in drie van achttien evalueerbare CRC-patiënten (17%) en ziektecontrole in zeventien van achttien (94%). Onder de zes evalueerbare patiënten met andere solide tumoren was er bevestigde partiële respons in een patiënt met endometriumcarcinoom (1/1; 100%) en in een patiënten met pancreascarcinoom (1/1; 100%) en niet-bevestigde partiële respons in een patiënt met ovariumcarcinoom (1/1; 100%) en een patiënten met cholangiocarcinoom (1/1; 100%). In twintig patiënten was de respons ongoing op het moment van de nu gepresenteerde analyse.

De onderzoekers concluderen dat adagrasib acceptabele veiligheid had en veelbelovende klinische activiteit voor eerder-behandeld gevorderd CRC en andere tumoren met KRAS G12C-mutatie.

1.Johnson ML et al. ENA 2020, abstr LBA-04

Summary: In the solid tumor cohort of the multicenter study KRYSTAL-1 acceptable safety and promising clinical activity was seen of adagrasib for pretreated advanced CRC and other solid tumors with KRAS G12C mutation.

Commentaren


Reageren op dit artikel is mogelijk na registratie.  (Login)

Nog geen commentaren