Logo Jan Blom
Login

Oncologisch onderzoek.nl

Fase 1-studie van mivebresib met of zonder venetoclax voor recidiverend of refractair AML

(0)2021-05-03 11:58   ( Nieuws )

Dr. Brian JonasBromodomain and extraterminal (BET)-eiwitten spelen een rol in de regulering van genen die van belang zijn voor de pathogenese van maligniteiten. Mivebresib (ABBV-075) is een nieuwe pan-BET-remmer. Een multicenter fase 1-studie in de Verenigde Staten heeft mivebresib met (Miv-Ven) of zonder (Miv-mono) venetoclax voor recidiverend of refractair AML geëvalueerd. Dr. Brian Jonas (University of California Davis, Sacramento) en collega’s publiceren de studie in Cancer.1


De studie includeerde 19 patiënten die MIV-mono startten, onder wie 5 die na progressie MIV-Ven kregen, en 25 patiënten die MIV-Ven startten. De meest-gerapporteerde MIV-gerelateerde treatment-related adverse events waren dysgeusie (74%), vermindering van eetlust (42%) en diarree (42%) in de MIV-monogroep en vermindering van eetlust (44%), braken (44%), en misselijkheid (40%) in de MIV-Ven groep. Er waren geen doseringslimiterende toxiciteiten. Meetbare afname van beenmergblasten werd gezien in 44% van de patiënten in de MIV-mono groep, 80% van de patiënten in de MIV-Ven groep, en 60% van de patiënten die MIV-Ven kregen na progressie op MIV-mono.

De onderzoekers concluderen dat mivebresib alleen en in combinatie met venetoclax verdragen werd en antileukemische werkzaamheid had in patiënten met recidiverend of refractair AML.


1.Borthakur G, Odenike O, Aldoss I et al. A phase 1 study of the pan-bromodomain and extraterminal inhibitor mivebresib (ABBV-075) alone or in combination with venetoclax in patients with relapsed/refractory acute myeloid leukemia. Cancer 2021; epub ahead of print

Summary: A multicenter phase 1 study evaluated mivebresib with or without venetoclax for relapsed or refractory AML. Mivebresib was tolerated and showed antileukemic effects as monotherapy and in combination with venetoclax.

Commentaren


Reageren op dit artikel is mogelijk na registratie.  (Login)

Nog geen commentaren