Logo Jan Blom
Login

Oncologisch onderzoek.nl

Impact van geschiedenis van maligniteit op uitkomsten van SARS-CoV-2 infectie


Prof. Massimo RuggeEr zijn weinig gegevens bekend over de impact van een geschiedenis van een maligniteit op uitkomsten van infectie door het SARS-CoV-2 virus. Een studie in de Veneto-regio in Italië heeft deze impact geïnventariseerd. Prof. Massimo Rugge (Universiteit van Padua) en collega’s publiceren de studie als Brief Communication in Nature Cancer.1

De studie is gebaseerd op gegevens van 84.246 op infectie door het virus geteste personen, onder wie 9275 positief werden getest. Onder deze positieve patiënten waren 723 (7,8%) met een geschiedenis van een maligniteit: 9% onder de positief-geteste mannen en 7% onder de positief-geteste vrouwen. Geschiedenis van een maligniteit was niet geassocieerd met risico van infectie door het virus (OR 0,97; 95%-bti 0,89-1,06). De figuur laat zien dat onder geïnfecteerde patiënten het risico van ongunstige uitkomsten significant hoger was voor patiënten met geschiedenis van een maligniteit dan onder patiënten zonder geschiedenis van een maligniteit.

De onderzoekers concluderen dat geschiedenis van een maligniteit geassocieerd was met verhoogd risico van ongunstige uitkomst van SARS-CoV-2 infectie.

1.Rugge M, Zorzi M, Guzzinati S. SARA-CoV-2 infection in the Italian Veneto region: adverse outcomes in patients with cancer. Nature Cancer 2020; epub ahead of print

Summary: A study in the Veneto region in Italy found that among patients infected by SARS-CoV-2 the risk of adverse outcomes was significantly elevated in patients with a history of cancer.

Commentaren


Reageren op dit artikel is mogelijk na registratie.  (Login)

Nog geen commentaren