Logo Jan Blom
Login

Oncologisch onderzoek.nl

Survey van gebruik van cannabis tijdens en na behandeling voor mammacarcinoom

(0)2021-10-13 13:30   ( Nieuws )

Dr. Marisa WeissHet is denkbaar dat gebruik van cannabis veel-voorkomende met de behandeling van maligniteiten samenhangende klachten kan verminderen. Een survey onder leden van de Amerikaanse groepen Breastcancer.org en Healthline.com heeft gebruik van cannabis onder patiënten met mammacarcinoom geïnventariseerd. Dr. Marisa Weiss (Lankenau Institute for Medical Research, Wynnewood PA) en collega’s publiceren de survey in Cancer.1

De survey werd uitgevoerd onder 612 volwassen patiënten binnen vijf jaar na een diagnose mammacarcinoom. Onder deze deelnemers waren er 257 (42%) die rapporteerden cannabis te gebruiken of gebruikt te hebben voor het verlichten van klachten, waaronder pijn (78% van de respondenten), insomnia (70%), angst (57%), stress (51%), en misselijkheid/braken (46%). Bijna de helft (49%) van de gebruikers gaven aan te geloven dat medische cannabis werkzaam is voor mammacarcinoom. Onder de gebruikers had 79% cannabis gebruikt tijdens de behandeling (systemische therapie, bestraling, en chirurgie). Negendertig procent van de gebruikers had het gebruik besproken met een behandelaar. De meeste gebruikers geloofden dat cannabis veilig is, en waren niet op de hoogte van variatie in productkwaliteit.

De onderzoekers concluderen dat een aanzienlijk percentage van de deelnemers aan de survey cannabis gebruikte voor het verlichten van symptomen, en dat ongeveer de helft van deze deelnemers geloofde in werkzaamheid van cannabis voor mammacarcinoom.

1.Weiss MC, Hibbs JE, Buckley ME et al. A Coala-T-Cannabis survey study of breast cancer patients’ use of cannabis before, during, and after treatment. Cancer 2021; epub ahead of print

Summary: A survey among members of the Breastcancer.org and Healthline.com communities found that 42% of breast cancer patients used cannabis to address symptoms of treatment. Almost half (49%) of users believed that medical cannabis could be used to treat cancer itself.

Commentaren


Reageren op dit artikel is mogelijk na registratie.  (Login)

Nog geen commentaren