
De analyse heeft betrekking op 159 patiënten (leeftijd 18 tot 73 jaar) van negentien centra in de Verenigde Staten. De patiënten waren tussen begin 2006 en eind 2015 tenminste drie maanden na voltooiing van frontline therapie in CR1, en werden beoordeeld als geschikt voor autoSCT (landmark analyse, time zero drie maanden na behandeling). De drie-jaars RFS voor alle patiënten was 80%, en de drie-jaar OS voor alle patiënten was 87%. De drie-jaars RFS en OS waren niet significant verschillend voor de groepen met (n=62) of zonder (n=97) autoSCT. De drie-jaars RFS was inferieur in patiënten die frontline R-CHOP kregen vergeleken met intensieve therapie (56% versus 88%; p=0,002). Na correctie voor ondergaan van autoSCT was het verschil in RFS tussen R-CHOP en intensieve therapie niet langer significant. De mediane OS na relapse was 8,6 maanden.
De onderzoekers concluderen dat in deze tot op heden grootste gepubliceerde serie DHL-patiënten in CR1 consolidatieve autoSCT niet geassocieerd was met verbetering van de drie-jaars RFS of OS. Patiënten met frontline R-CHOP vergeleken met intensieve therapie hadden slechtere drie-jaars RFS.
1.Landsburg DJ, Falkiewicz MK, Maly J et al. Outcomes of patients with double-hit lymphoma who achieve first complete remission. J Clin Oncol 2017; epub ahead of print